зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

Димитър Льолев - Родополоджи (БГ)

 от Димитър Льолев принадлежи към първото поколение Български музиканти, чието музикално развитие не е възпрепятствано от догмите на 45-годишния тоталитарен режим. Закърмен е с богатството на народната музика, но получава своето джаз образование известни американски и холандски инструменталисти. Така музикантът има възможността да овладее еднакво добре и двете музикални традиции. Както като импровизатор, така и като композитор, Димитър слива елементи от фолклорната и джазовата музика в своя умело балансиран музикален облик. Деветте авторски композиции в неговия дебютен албум "Родополоджи" са доказателството ,че българската народна музика и модерния американски джаз могат да прелеят чудесно в една пъстра и грижливо подредена мозайка.

За свои партньори в това музикално "моделиране", Димитър избира един от ветераните на българския етно-джаз - Антони Дончев (пиано), своя съученик от холандската консерватория - Борислав Петров (барабани) и един от най-търсените контрабасисти на съвременната българска сцена - Борис Таслев.

Композициите в "Родополоджи" рисуват едновременно меките контури на Родопските планини, главозамайващите върхове на небостъргачите в Ню Йорк и тесните, уютни улички на Амстердам. Един динамичен, загадъчен, но в същото време - семпъл и безкрайно искрен албум, напълно разкриващ душевността на своя автор.

www.dimitarliolev.com

http://www.goguide.bg/parti-calendar/1488-Rodopolodji

http://musicclinicrecords.com/bg/blogs/article/227

http://clubstudio5.com/events/62/%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B6%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%80%D1%82/ 


списък артисти
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори