зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

ДЖАЗЪТ ПОД АСЕНЕВЦИ СТАВА НА СЕДЕМ

Фънки, грууви, дикси, джази - това ще е официалният стил през фестивалните дни на Седмия “Дикси Джаз Фест” във Велико Търново.

Три горещи юлски вечери, изпълнени с джаз, фънк, силни изяви на млади музикантски проекти и сериозно международно присъствие, обещават организаторите на “Дикси Джаз Фест” ’2014.

Фестивалът на ритъма, накарал хората да танцуват първо по улицитe на Ню Орлийнс,  а после и по целия свят, ще събере отново почитателите му от 10 до 12 юли в старопрестолния град.

Девет банди, някои от които се връщат за втори път, ще се качат на най-красивата открита сцена с автентичен декор край паметника Асеневци в старата столица на България.

Джаз фиестата, която гарантира над 10 часа качествена музика и поне още толкова виртуозни джем сешъни, стартира на 10 юли от 19:30 ч. с откриване на традиционната изложба на уловените, от камерите на великотърновските фотографи, горещи моменти от миналогодишния фестивал.

Началото на концертите ще дадат домакините от Royal Dixie Band, гостите от съседна Сърбия Кочетов Квинтет  и музикантите от младия роден проект High Time.

На втората вечер на сцената ще се изредят DixieBoys Band, пристигащите за втори път, специално за търновския фестивал, румънци от Sebastian Spanache Trio и група Southwick.

В последната вечер за феновете на качествената авторска музика ще свирят Румен Халачев Квартет и специалният им гост от Турция  Джанер Каптан - контрабас, Swing Strings от Швейцария и още едни любимци на великотърновската публика - фънкарите от Tri O Five с гост-музикант Прея.

И в трите фестивални вечери концертите продължават в клуб “Мелон” с джем сешъни, които започват точно в полунощ.

Организацията се осъществява от Фондация “Дикси Джаз Фест” Велико Търново и Община Велико Търново. Генерален спонсор на събитието е Фондация “Америка за България”. Партньор на настоящото издание е независимият лейбъл Music Clinic Records, както и фирма „Алекс ОК”, хотел "Алегро", хотел "Севастократор", издателство "Абагар" и дружество "Велттед". Всички прояви от фестивалната програма са безплатни за публиката.

Седмото издание на “Дикси Джаз Фест” е част от програмата за кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата ‘2019.

 http://dixiejazzfest.com/

                                                                                                                               


всички новини
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори