зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

Федерика Коланджело квартет

 Акуафоника е авторски проект на италианската пианистка и композиторка Федерика Коланджело. Дебютният албум на Акуафоника 'Private Enemy' (Личен Враг) (https://soundcloud.com/acquaphonica/sets/private-enemy-mastered)

излиза през 2012. Следват множество концерти в Холандия, Германия, Полша, Италия и България. Албумът е отразен в едни от най-престижните издания за джаз (дигитални и не) в Италия и Холандия. 

Опитът на Федерика като музикант се простира от композиране за класически ансамбли до аранжиране и свирене на джаз стандарти; основни елементи от двата свята се преплитат в музиката й. Журналистът Джерландо Гато пише в италианското интернет издание 'A proposito di Jazz' за музиката на Акуафоника: 'Всичките 9 творби са композирани от Федерика. Те демонстрират широката гама от настроения и емоции, които Коланджело умее да предизвика у слушателя чрез своята музика. Композициите й се отличават с красиво мелодично развитие, което предава много силни емоции. Всичко това е обогатено от отличното й чувство за музикална структура и от забележителния баланс между написани и импровизирани части.' Музикалният критик Ян Яспер Тамбур пише за холнадското издание за Джаз 'Jazzenzo' : 'Дискът е съвършен до такава степен, че дори би ви се искало да потърсите петънце недостатък, но ви уверявам, че търсенето ви ще завърши с разочарование. Прекрасно е да се наслаждаваш на албум, в който всичко си е на мястото'

 

В България Федерика представи дебютния си албум през 2013 на сцената на Фестивала на изкуствата 'Аполония' в компанията на българските си колеги Венцислав Благоев на тромпет и барабаниста Васил Вутев. През лятото на 2014 Акъафоника гостува на международния джаз фестивал във Варна с оригиналния си състав от Холандия. За новия албум 'Chiaroscuro' (https://soundcloud.com/bouncing-priest/album-preview-chiaroscuro-acquaphonica) който предстои да излезе през 2016, италианската пианистка и композиторка ще бъде придружена от българските си колеги:

Александър Логозаров - китара, Борислав Петров - барабани, Михаил Иванов - контрабас.

 http://www.acquaphonica.com/


списък артисти
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори