зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

La Migra ( БГ )

 DA FUNKY THING OT BALKANITE DO USA I OBRATNO

Стоян Роянов Я-Я  – кларинет, саксофон, зурна
Страцимир Павлов – пиано
Валери Ценков        – удaрни
 
Стоян Роянов е роден на 21 ноември 1973 г. в Пловдив. На 10 години започва да учи кларинет в Музикалното училище „Христина Морфова” в Стара Загора. На 14 години вече свири с Gabrovo Swing Dixie Band (Габрово Суинг Дикси Бенд), с който пътува постоянно в продължение на четири години. През 1990 г. имат участие в Сакраменто, Калифорния, където Стоян е обявен за най-младия участник-професионалист. Две години по-късно той заминава отново за Щатите, но този път, за да продължи музикалното си обучение там. Приет е със стипендия в Бъркли Колидж, Бостън, Масачузетс.
В продължение на десет години Я-Я работи като професионален музикант с различни формации в Бостън и Ню Йорк. Това приключва със завръщането му в България през 2004 г. Не закъснява появата му на родната сцена, където се превръща в музикална сензация на първия, проведен в България конкурс Евровизия през 2005 г. Същата година получава и награда за дебют от Мело тв мания. 
Кариерата му се свързва с много български звезди: група Ъпсурт, Кали, Мария Илиева, Невена…  През 2008 г. Стоян Роянов издаде собствен албум наречен „Уes or no”. Последният му проект е La migra, където свири с Валери Ценков – барабани и Страцимир Павлов – клавири. Акцент в него са авторските песни на Я-Я, които са преаранжирани наново.
 

списък артисти
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори