зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

Пети Дикси - джаз фест, Велико Търново 2012

 

Нещо за душата, нещо за купон, нещо за стандарт! Джаз стандарт!

Страшен звук, страшно място! Така се поздравяваха търновци и гости в продължение на трите дни на петия Дикси джаз фест, който приключи в събота. Музиката под Асеневци за тази година спря, но продължава да звучи у между 700 и 1000-та души на вечер, които въпреки горещините на юли идваха на концертите.
Освен с градусите на въздуха и темпераментната музика, това издание на фестивала остава в историята и с перфектна организация и ярки изяви. Гостуващите музиканти се раздадоха от сцената, на която звуча предимно авторски джаз. Така е, в България се правят качествени авторски проекти! А мястото, на което те могат да бъдат чути, е най-красивата джаз сцена – великотърновската. Заради това организаторите от фондация „Дикси джаз фест” благодарят първо на публиката си.
Благодарим и на чудесните гости и перфектни музиканти от съседна Румъния Sebastian Spanache Trio и на нашите - Бандера Роса, Retro вlu, Румен Халачев квартет, Стоян Роянов Я-я и La migra, Димитър Димитров Трио, Point of view и Роял дикси бенд.
Благодарим и за голямата подкрепа на Община Велико Търново, Читалище „Надежда” и за гостоприемството на клуб Мелон. Радваме се, че имаме приятели като Хлебозавод СТРЖИЦА, ИНТЕРХОТЕЛ Велико Търново, Сладоледена фабрика “ДЕНИ”, Издателство “АБАГАР”, Минерална вода “ДЕВИН”, Фирма за транспортни услуги “АЛЕКС ОК, г-н Георги Мешенлиев, г-н Красимир Гърдев, сем. Долпчиеви, Телевизия ЕК ЦАРЕВЕЦ, Новинарска агенция “СЕВЕР БГ”, Вестник ЯНТРА ДНЕС, които винаги помагат от сърце. А там със сигурност звучи джаз!
Знаете къде ще ви чакаме следващата година!

 

Красимира Лекова

 


всички новини
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори