зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

Празнуват с фиеста 30 години Royal Dixie Band на сцената на 6-ия Дикси-джаз Фест - Велико Търново ’2

 Време за суинг! / Swing rules!

 Празнуват с фиеста 30 години Royal Dixie Band на сцената на 6-ия Дикси-джаз Фест - Велико Търново ’2013

 Този сезон от 11 до 13.07. по улиците на старопрестолно Велико Търново ще са на мода лятната, леко широка рокля на точки за жените, а за мъжете сандалите и костюма, както и шапката тип бомбе. Защото суингът ще диктува модата!

Swing, Swing, Swing!

Когато Бени Гудмън започва да свири по-бързите хот ритми отзивите са смесени. Повратна точка е участието на оркестъра му в „Palomar Ballroom”. Там те започват да свирят по-бавни и лирични парчета тип суийт. Тълпата не реагира по никакъв начин и Гудмън и оркестъра му решават, че това е края на кариерата им. Решават да завършат с хот ритми, понеже те самите много ги харесват – и тогава тълпата избухва. Те са чували техния оркестър и хот записите им по радиото и това е била причината да посетят концерта им. След медийния отзвук за участието им кариерата им тръгва да се развива отлично, а суингът привлича общественото внимание и става доминиращ стил през следващото десетилетие.

It Don’t Mean A Thing, If It Ain’t Got That Swing

Ако няма суинг, няма смисъл, както е казал Дюк Елингтън през далечната 1932 г. Е, вие със сигурност перфектно знаете стъпките, а за смисъла ще се погрижат:

(виж програмата)


всички новини
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори