зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

Retro Blu ( БГ )

 

 
Александър Куманов   - китара и банджо, вокал
Невен Петрова             - вокал
Димитър Карамфилов - контрабас
Сандо Сандов              - акордеон, тромпет
Емил Пехливанов        - барабани
Невилиян Гемижев     - кларинет
 
 
Александър Куманов и Невен Петрова работят заедно от доста време върху много и разнообразни проекти, голяма част от тях представяни неведнъж пред публика. Сашо Куманов е джаз китарист от дълги години и е най-големият познавач на Диксиленд ерата, и най-търсеният банджист в страната. Невен е певица с нежен глас, която в последните 6 години се занимава предимно с джаз. След запознанството си двамата решават да направят програма, която смесва диксиленд, френски шансони и цигански джаз.
 Първоначалният вариант на формацията, който е и предимно акустичен и клубен, се състои от контрабас, китара, акордеон и глас. В последствие се разширяват с кларнетист и барабанист, а за по-големи фестивали- с тромбонист. Всички аранжименти са писани и се пишат от Александър Куманов и Невен. Разбира се в процес на репетиции всички са ангажирани и пиеси добиват съвсем завършен вид. В репертоара им са включени американски джаз пиеси от типа Ню Орлийнс и френски песни от Шарл Трене и Мадлин Перу.
 За първи път представят програмата си в рождения й вид в Зала МАТИ - София. След това идва и първият клубен концерт в уголемения състав (кларинет и барабани) на сцената на Sofia Live Club пред многобройна публика, както и изяви в Zazou Bar и Soul in Da Hole. Миналата година ги удостояват с честта да открият   програмата на A to JAZz Festival под егидата на бившия американски посланик за България Джеймс Уорлик, Фондация “A to Z” и Фондация „Америка за България”.  Свирили са на Haskovo Jazz Fest миналата есен, а концертът им по програмата на Канал 1 „Джаз линия“ от март тази година може да се види онлайн.
 

 


списък артисти
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори