зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

Румен Халачев Квартет (БГ)

 Румен Халачев квартет са: Румен Халачев - пиано и саксофон, Красимир Стефанов – контрабас и бас китара, Петър Иванов - китара, Емил Костурков – ударни.

На пръв поглед това са четирима души, различни по характер, интереси и дори по занимания - без значение музикални или не... Това, което ги събира е желанието да свирят музиката, която интерпретират от много години във всякакви формации...

Що се отнася до музиката, която ги обединява - това е джазовия стандарт със своята изчистена схема, с мелодичната си простота, както и с хармоничната си провокативност към нашите импровизационни умения.

Румен Халачев кватрет се стреми да предлага не само качествено музициране. Амбицията им е също и да накара аудиторията да приеме джаза като необходима част от битието: това битие, което в своята "непосилна лекота" /Кундера/ прави всичко възможно да ни оттласне от посланията на тази далеч не лека музика, която дефинираме като "джаз"...

Квартетът с огромно удоволствие участва в традиционните джемове в търновския клуб "Мелон" и  в Дикси Джаз Фест Велико Търново. Гордее се и с краткото - но със сигурност нееднократно сътрудничество със саксофониста Божидар Сотиров (Виена), което донесе емоции на почитателите на джаза не само в старопрестолния град, но и в Русе.

 


списък артисти
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори