зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

Румен Халачев квартет ( БГ )

Румен Халачев Квартет 

са Румен Халачев - пиано и саксофон, Цветомир Цанков – вокал,Стефан Косев - контрабас и бас китара, Емил Костурков - ударни инструменти.

На пръв поглед ние сме четирима души, различни по характер, интереси и дори по занимания - без значение музикални или не... Това, което ни събра преди няколко години, беше желанието ни да свирим музиката, която сме интерпретирали /и интерпретираме/ от много години във всякакви формации, но не и заедно...

Що се отнася до музиката, която ни обедини - това е джазовия стандарт със своята изчистена схема, с мелодичната си простота, както и с хармоничната си провокативност към нашите импровизационни умения.

Ние се стремим да предлагаме не само качествено музициране. Амбицията ни също така е и да накараме аудиторията да приеме джаза като необходима част от битието: това битие, което в своята "непосилна лекота" /Кундера/ прави всичко възможно да ни оттласне от посланията на тази далеч не лека музика, която дефинираме като "джаз"...

За нас огромно удоволствие са традиционните джемове в търновския клуб "Мелон", участията ни на Дикси – Джаз Фест Велико Търново, както и краткото - но със сигурност нееднократно сътрудничество със саксофониста Божидар Сотиров (Виена), което донесе емоции на почитателите на джаза не само в старопрестолния град, но и в Русе.


списък артисти
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори