зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

Скъпи приятели

 Скъпи приятели, благодарим на всички, които ни подкрепиха в отбелязването на Десетия Дикси Джаз Фест, както и на всички издания преди него. 

 
Голямо щастие беше да сме три дни сред толкова прекрасни изпълнители, композитори, музика и публика. 
 
Радостни сме, че отново чухме най-милите думи за фестивала и магичната му сцена. Това ще ни топли цели дълги 365 дни.
 
10 години са много време за един малък джаз фестивал. За едно десетилетие той може да се развие от локално събитие с тесни рамки и малка сцена до голям фестивал със собствено лице, време и място. И въпреки някои дребни препятствия през годините, като смяна на дати, сцена и усложнена логистика, да се съхрани. 
 
Добре знаем, че качеството е лукс и за него трябва да се полагат усилия. Това правят Емил Костурков и шепа хора от фондация „Дикси Джаз Фест”. Струва си, заради тези щастливи 72 часа от живота ни всяка година.
 
Но най-вече заради това, че за 10 години едно поколение деца проходи, тича, катери се, пада и става до сцената под паметника на Асеневци докато слуша музика. Една част от тези деца вече акомпанират, пеят и танцуват с големите музиканти. Но дори и да не поемат по техния път, ще са щастливи възрастни с широк мироглед, вкус и култура.
 
Отново бихме искали да благодарим на всеки един от участниците и от публиката, че бяхме заедно на 6, 7 и 8 юли 2017 година във Велико Търново. Поклон за огромната подкрепа на Фондация „Америка за България”, Община Велико Търново, B Sound, Евроком Царевец, Melon, БТА, Peika.bg, Янтра днес и на още много, много ентусиасти, чиито имена не можем да изброим тук.
 
Подготвянето и провеждането на Дикси Джаз Фест всяка година е като вълшебна приказка – има добри и лоши моменти, и обрати, заради които понякога не вярваш в щастливия финал.
 
Обаче на края доброто побеждава и то не с вълшебни инструменти. Вълшебници са хората, които свирят на тях, защото са свободни.
 
А това вече е джаз.
 
И той винаги е в бъдеще време. 
 
С това официално обявяваме Десетия Дикси Джаз Фест за закрит. 
 
Поздрави, 
 
Екипът. 
 

всички новини
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори