зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

СМУТ И МИЗЕРИЯ В ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ (България)

СМУТ И МИЗЕРИЯ В ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ (България)

 

Групата е съставена от цели 6 музиканти. В стегнатата брас-секция са: Венелин Георгиев - тенор саксофон, Димитър Льолев - алт саксофон и Мартин Ташев - тромпет. Един от лидерите на групата е пианиста и кийбордист Милен Кукшаров, с китарата е Ангел Дюлгеров, а зад барабаните е Младен Димитров.

Бандата получава своето кръщение една вечер след поредното участие в пловдивски клуб. Тогава пианистът Милен Кукошаров захваща разговор за благия манталитет на филибелии и изобщо на хората от Южна България. „Така в главата ми се появи историческото Източна Румелия, а за да бъде по-смешно добавихме думите смут и мизерия, и ето кака се роди името на бандата", казва с усмивка Милен.

Репертоара на музикантите от „Смут и Мизерия в Източна Румелия" плува във водите на няколко стила - фънк, джаз и фюжън. На 16-ти юли вечерта на сцената на Дикси-Джаз Фест Велико Търново ще прозвучат авторски композиции на групата, теми на Хърби Хенкок, и разбира се пиеси на Майлс Дейвис от неговия електронен период, както и други интересни неща.


списък артисти
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори