зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

Southwick

 

Фънк бандата залага на съвременен звук и собствен поглед върху фънк музиката със завладяващо сценично присъствие. Изработили са собствена формула за стиловите си експерименти: Flow Using Natural Knowledge (FUNK). 

Събират се в началото на 2010 г. и започват да се появяват в най-добрите столични клубове, както и на откриването на XV Международен София Филм Фест, Фестивал Улица „Отец Паисий”, Trinity Farm Fest, Spirit of Burgas‘2011 и др. 

Дебютният сингъл на групата “Pink Skies” излиза през есента на 2011 г. Автор на текста и музиката е тромбониста на групата Божидар Василев. Клипът към сингъла, възприет добре както от медиите, така и от потребителите на социалните мрежи, дело на Добрин Кашавелов, затвърди групата като едно от най-ярките имена за 2011 г. Към сингъла са реализират и три ремикса на DJ Ilko, WahТony и Марин Бозев. 

През 2012 г. SouthWick стават част от обещаващия музикален лейбъл Music Clinic Records, с чиято подкрепа първият им диск е факт. Дебютният албум на бандата, „От плът и фънк“ ще предложи плътно съдържание с истински и неподправен фънк. Композиран в екип, всеки един от музикантите “дава кръв” по записите на албума, дискът съдържа 13 авторски композиции. Музикален продуцент на албума е Антони Рикев / WahTony /, който допълва и със собствен звук за част от парчетата към албума. В албума SouthWick представят съвместен проект, които със сигурност е претендент да бъде един бъдещ сингъл “Give It To Me” с участието на Деси / Phuture Shock/, известна като основен член на бандата “Sentimental Swingers”. Смесица от фънки звучене върху пулсиращя бийт на DJ JiJo са скречовете , който звучат в парчето “Geen House“, “Love Indeed FEAT Ra – Lee“ - парче, коетопредизвиква, една или две сълзи от феновете на бандата. „От Плът и Фънк“ e парчето, което разполага с нахална препратка към заглавието на албума. Пикантна подробност за песента “Няма думи” е текст написан специално от Божидар Василев. Именно съдържанието носи плътността на звученето на музиката в албума, която изпълва цялото пространство и оставя трайни следи в съзнанието на слушащия.

http://musicclinicrecords.com/bg/blogs/article/30


списък артисти
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори