зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

Венцислав Благоев

 Добре познат на българската сцена, Венци Благоев е изключителен класически музикант, но джазът категорично е любимата му среда. Свири на тромпет, флюгелхорн и нетрадиционни инструменти като раковини, чайник и др. Дългогодишната му концертна кариера го среща на една сцена с някои от най-големите световни джаз музиканти като Аирто Морейра, Ранди Брекър, Чико Фрийман, Били Кобам, Бела Салоки и много други. Носител е на „Кристална лира” за джаз през 2010 г.

Венци Благоев е не само изпълнител, но и джаз будител. Лично се ангажира с организирането на важни джаз събития за България като „Джаз панорама – Благоевград 2011”, поредицата „Лайв Зара Джаз” в Стара Загора, фестивалът „Пловдивски джаз вечери” и други. През 2012 година той беше инициатор за създаването на "Благоевград джаз фест" и "Джаз Форум Стара Загора".

Идеята, че Венци гледа на джаза като мисия, е въплътена и в "Джаз за деца с Венци Благоев". Проектът, роден през 2010 г. е единственото артистично пространство, което дава възможност на малки и големи да импровизират заедно с млади и утвърдени джаз музиканти; да се запознаят с музикалните инструменти и различните стилове в джаза.

http://ventzijazz.com/

https://www.facebook.com/VentzislavBlagoev?fref=ts


списък артисти
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори