зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

Владимр Бошнаков

 Владимир Георгиев Бошнаков е роден на 13 ноември 1971г. в гр. Плевен в семейство на потомствени музиканти. През 1990 завършва музикалното училище „П. Пипков” в родния си град и през 1995г. се дипломира като магистър по хорово дирижиране и кларинет в Национална Музикална Академия „Панчо Владигеров” – София. В периода 1999-2001г. специализира оперно-симфонично дирижиране в класа на проф. Васил Казанджиев.

На 25 годишна възраст дебютира на сцената на Плевенска филхармония със солист проф. Петко Радев.

Като диригент се изявява се на сцените на филхармониите в Плевен, Пловдив, Шумен, Видин, камерният оркестър в Добрич, на оперите във Варна, Бургас, Русе, Благоевград и на сцената на Музикално-Драматичен театър „К. Кисимов” Велико Търново, като в периода 2005-2010г. е негов главен диригент.

През 2002 участва в създаването на камерния оркестър „Студио Примо” и в продължение на 6 години е негов постоянен диригент. Със „Студио Примо” осъществява множество концерти с именити солисти като Васко Василев, Светлин Русев, Йалдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов и др.

Работил е с режисьорите проф. Пламен Карталов, проф. Светозар Донев, Димитър Шарков, Марио Николов и Христина Ангелакова.

Дирижира  на фестивалите „Аполония” и Лауреатски дни „Катя Попова” гр. Плевен

Понастоящем е диригент на Държавна Опера Русе.


списък артисти
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори