зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!

В.ТЪРНОВО, ЮЛИ, 12-14: ТРИ ДНИ ДЖАЗ ПОД АСЕНЕВЦИ

 В.ТЪРНОВО, ЮЛИ, 12-14:

 
ТРИ ДНИ ДЖАЗ ПОД АСЕНЕВЦИ
 
Три силни фестивални вечери,изпълнени с авторски джаз, фънк, фюжън и ярко сценично присъствие, обещават организаторите на Дикси Джаз Фест’2012 – Велико Търново. За пети пореден път старопрестолният град ще се превърне в гостоприемно място за изява на едни от най-интересните и нови проекти в джаз музиката. Фестивалът на ритъма, накарал хората да танцуват първо по улицитe на Ню Орлийнс,  а после и по целия свят, ще събере поклонници и меломани от 12 до 14 юли на най-красивата сцена с автентичен декор под паметника Асеневци и в клуб Мелон в Търново. 
Джазфиестата стартира на 12-и юли от 19 ч., а на откриването ще свирят добре познатите домакини от Royal Dixie Band, гостите от съседна Румъния Sebastian Spanache Trio  и музикантите от родният проект Bandiera Rossa, в който феновете ще могат да разпознаят част от гостувалите м.г. в Търново Смут и мизерия в Източна Румелия.
На следващата вечер на сцената ще се качат Retro вlu, които залагат на сладък микс от диксиленд, френски шансони и цигански джаз, брилянтният възпитаник на Бъркли Колидж Румен Халачев и квартет, и проектът на Стоян Роянов Я-я – La migra.
Последната вечер за феновете на качествената авторска музика ще свирят Димитър Димитров Трио и новата формация на музикантите, които доскоро бяха известни като Шака Зулу,  Point of view.
И в трите фестивални вечери концертите ще продължават в клуб Мелон с джем сешъни, които започват точно в полунощ. Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява от Фондация "Дикси Джаз Фест" Велико Търново с помощта на Община Велико Търново, Читалище "Надежда" Велико Търново и спонсори.
 
Красимира Лекова
 

всички новини
спонсори
Генерален Златен Сребърен Спонсор Медийни Партньори